Reklam och profilkläder

Reklam och profilkläder blir ett allt vanligare sätt för företagen att sprida sitt företagsnamn. Till skillnad mot arbetskläder med en tryckt företagslogga används profilkläder främst på fritiden. Det kan exempelvis vara fritidskläder som sponsras utav ett företag, eller ännu vanligare till en förening eller idrottsklubb. Laget eller medlemmarna bär företagets kläder på matcher och vid olika aktiviteter och på så sätt profilerar sig företaget. Reklam och profilkläder syns därför ofta i sportsammanhang både på TV och i de lokala tidningarna. Ett företag som sponsrar exempelvis ett knattelag med kläder får ofta större spridning än enbart en annons i tidningen. Anledningen är helt enkelt de sociala medierna. Föräldrar tenderar att lägga upp bilder så att släkt och vänner kan se deras blivande Zlatan. Dessutom så brukar de lokala tidningarna även ha reportage vilket gör att de företag som sponsrat deras reklam och profilkläder slutligen hamnar i tidningen ändå.

Reklam och profilkläder är bra reklam för företagen

Reklam och profilkläder i exklusiv kvalité

Många kanske tror att reklam och profilkläder består av vita tubsockar och en T-shirt. Så är det givetvis inte utan det finns flera kläder som både är exklusiva och skräddarsydda. Reklam och profilkläder går att använda på en representantmiddag eller ute på seglatsen. Snygga skräddarsydda skjortor går lika bra att sätta företagets logga på som en vindjacka. Det beror helt enkelt på hur företaget vill profilera sig. Idag tillverkas reklam och profilkläder i hög kvalité. De tål tuffa utmaningar och vad de är avsedda för. Det är ofta välkända märken som används när företagen sätter sin logga. Ett sportföretag som många använder sig av är exempelvis Craft.

Det går att trycka sin logga på alla plagg. Det spelar ingen roll vilken säsong det handlar om, ett par badshorts eller ett par vantar går precis lika bra. Det handlar om vart företaget vill synas och hur de vill profilera sig. Är det i citymiljö, sport, natur, fritid eller semester som gäller? Oavsett vilket så finns det alltid lämpliga reklam och profilkläder att välja bland.