Arbetskläder med företagslogo

Ett smart sätt att sprida sitt företagsnamn är att sponsra de anställda med arbetskläder och låta trycka in sin logo. De anställda som arbetar slipper att förstöra sina egna kläder och företaget får i sin tur sitt företagsnamn väl synligt. Arbetskläder är vanliga i flera branscher och framförallt bland fysiska yrken. Många gånger kan företagets logo dessutom hjälpa kunden att identifiera vem som de ska be om hjälp. Vissa typer av tjänstemän använder sig också av särskilda kläder på jobbet. Det är ingen slump att arbetare använder arbetskläder eftersom de ofta har yrken som är slitsamma och skadar kläderna. Exempelvis inom byggbranschen så är det nästan mer en regel än ett undantag att de anställda bär någon form av arbetskläder. Snickare är dessutom otroligt bra exempel eftersom de ofta arbetar från en skylift eller arbetsställning och blir väl synliga för omgivningen. Ett reklamtryck gör då att snickaren fungerar som en levande reklampelare. Det är det som kallas för en win-win situation.

Det är inte heller ovanligt att man förutom att göra reklam för det egna företaget på de egna arbetskläderna sponsrar till exempel idrottsföreningar. Där får man företagets tryck på kläderna och chansen att få ut sitt budskap till en ny publik. Företaget Resursbokning sverige AB jobbar med personalplaneringstjänster och passar på att genom sponsring av en lokal förening göra reklam för sin tjänst schemaläggning online. Det ger föreningen träningskläder och Resursbokning en billig reklampelare.

Resursbokning schemaläggning

Arbetskläder är viktiga

Arbetskläder är viktiga inom flera branscher. De kan vara för hygienen som inom vården, men de flesta gånger har de en skyddande funktion. Därför väljer många företag att sponsra sin anställda med kläder exempelvis stockholmsmålarna.se. Målare står ofta på knäna och målarbyxor har därför förstärkningar på särskilt utsatta ställen, dessutom så ser det proffsigare ut. För vissa gäller det dessutom att deras kläder de bär på arbetet är väl synliga för att undvika skador. Ett exempel på detta är de som arbetar ute i trafiken. Risken minskar att de ska bli påkörda om de har klara färger och reflexer.

Arbetskläder är även en del av identiteten. På stora byggen och vägprojekt så samarbetar vanligtvis flera firmor. Då är det lätt att identifiera de olika arbetslagen genom att företaget har sin logga tryckta på olika kläder. Fler och fler arbetsgrupper i samhället vill använda sig av arbetskläder. En av dessa röster som höjs tillhör barnskötarna. Deras dagar kantas av söl från de olika måltiderna men även av all utomhuslek. Privata företag bör komma ihåg att arbetskläder kan vara oerhört fördelaktigt eftersom det faktiskt ger gratis reklam och glad personal och utgör därmed inte bara en kostnad.

Arbetskläder är både nyttiga och smarta